Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet" by Son Lal # Book PDF Kindle ePub Free

Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet
  • Author : Son Lal
  • Release Date : January 13, 2013
  • Genre: Asia,Books,Travel & Adventure,
  • Pages : * pages
  • Size : 342 KB

Description

Det hÀr Àr en dagbok frÄn resor pÄ egen hand bland vanligt folk i norra delen av Indien mellan 2008 och 2012. Ett försök att förstÄ tillvaron för dem, som har mycket knappa resurser. Genom samtal med dem pÄ deras eget sprÄk. Med fattiga bönder och bybor, med dem som utsÀtts för kastdiskriminering, och dem som har urusla bostÀder i smÄ och stora stÀder. FrÄn Gujarat i vÀster till Bihar i öster.
Boken Äterger samtal, dÀr mÀnniskor jag lÀrt kÀnna talar om sÄnt de kÀnner mest för. Som religion och livsÄskÄdning. SlÀkt och slÀktrelationer, sÀrskilt giftermÄl och bröllop. Relationen mellan mÀn och kvinnor, mellan rika och fattiga. Vad som ger hög status och vad som gör att vissa blir diskriminerade. Matvanornas betydelse bÄde i religionen och det social livet.
En del samtal visar ocksÄ tydligt, vad som inte intresserar de bybor jag kom i kontakt med.
Jag har lÀrt kÀnna mÄnga familjer som tillhör soparkasten, och familjer i flera andra sÄ kallat oberörbara kaster. Bönder av olika mellankaster med ibland mycket litet mark. Stamfolk som levt i skogar, som nu nÀstan tagit slut. Barn och vuxna i slumliknande miljöer. En del med en hÀpnadsvÀckande förmÄga att hitta nya födkrokar mot alla odds. Omgivna av en vÀlmÄende medelklass, som knappt ser dem.
Jag har tidigare bott pÄ olika hÄll i vÀstra Rajasthan, och kÀnner mig hemmastadd bland den traktens bybor och bönder. Under resorna skildrade i den hÀr boken försöker jag kÀra kÀnna mÀnniskor i andra trakter av norra Indien, dÀr man förstÄr hindi liksom jag. För att vidga perspektiven och kunna jÀmföra.
Boken börjar med en resa söderut i Rajasthan, till Godvar och Bansvara. En annan resa gĂ„r till stamfolksomrĂ„den i Valsad-distriktet i södra Gujarat. NĂ„gra resor har tagit mig till Bundelkhand mellan Uttar Pradesh och Madhya Pradesh. Ännu lĂ€ngre österut fick jag kontakt med bondebefolkningen i norra Bihar. VĂ€stra Champaran mot grĂ€nsen till Nepal.
Jag hoppas, att mina iaktagelser i dagboksform kan vara till nytta för lÀsare, som i likhet med mig försöker förstÄ, vad vanligt folk gör och tÀnker i det till synes oÀndliga indiska folkhavet.


Download Ebook "Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet" PDF ePub Kindle